Médiamegjelenések

 

2018
máj
07

A keleti nőktől a Kegel-gyakorlatokig - Hazipatika.com

Gyógytornával az inkontinencia ellen A korábbi női generációk a szülés és az idősödés természetes következményének tekintették az inkontinenciát - olyasvalaminek, amivel együtt kell élni. Nincs igazuk, hiszen ezek a panaszok akár gyógytorna segítségével is orvosolhatók.

2018
máj
07

Inkontinenciakezelés: a jógától a TENS-ig - Hazipatika.com

Modern kezelési módszerek A kezelések között jó néhány az orvos tudtával, javaslatára, de más szakemberek segítségével zajlik. A jó orvos a vizelettartási nehézségek megoldására csak végső esetben alkalmazza a gyógyszereket vagy a szikét.

2018
máj
07

Kegel-gyakorlat férfiaknak: lépésről lépésre - Hazipatika.com

Az inkontinencia meglehetősen gyakori probléma, és bár általában nők az érintettjei, valójában a férfiaknál ugyanúgy felléphet a kellemetlen vizelet-visszatartási nehézség. Akad azonban egy könnyen elvégezhető gyakorlat, amely megoldást nyújt a panaszok enyhítésére.

2018
máj
07

Így úszhatjuk meg az inkontinenciát - Hazipatika.com

Egyszerűbb, mint gondolnánk! Vajon törvényszerű, hogy az évek múlásával a vizeletcsepegéssel is szembesülnünk kelljen? Évtizedeken át sok százezren kényszerültek együtt élni a problémával, pedig többen is elkerülhetnék néhány egyszerű jó tanács betartásával. Mit tehetünk?

2018
máj
07

Egyszerű tippek kényes panaszok ellen - Hazipatika.com

A férfiak a legtöbb betegséget inkább lábon kihordanák, mint hogy orvoshoz forduljanak vele, a "kényesebb" bajok esetén pedig még jobban elzárkóznak.

2018
máj
07

Tudatos étkezés: viszlát, vizeletcsepegés! - Hazipatika.com

Férfiakkal és nőkkel is megeshet, hogy nehezen tudják tartani vizeletüket, gyakran kell vécére menniük, sőt vigyázniuk kell, ne történjen velük kínos baleset, elcseppenés. Jó tudni, hogy ennek veszélyét az elfogyasztott ételek-italok is fokozhatják.

2018
jan
22

Fiatalkori inkontinencia - Téged is érint?

Ne légy zavarban, nem csak az idősebb korosztályt érintik a vizelettartási problémák!

2018
jan
08

Az inkontinencia sok nőt érint, de kevesen vállalják fel

Több oka is lehet a vizeletvesztéses betegség kialakulásának, amely már fiatalkorban is megjelenhet. A jó hír az, hogy van rá megoldás. A riportban Dr. Hagymásy László Ph.D. beszél a probléma okairól, esetleges kezelési lehetőségeiről

2017
dec
01

2. helyezett lett a Cseppnyi Önbizalom Program pályázat! – Nekem Szól! Egészségértés díj 2017.

2017. december elsején adták át ünnepélyes keretek között az Innovatív Gyógyszergyártók Egyesülete által alapított Nekem Szól! Egészségértés Díj 2017 pályázat díjait. A Magyar Kontinencia Társaság a Cseppnyi Önbizalom Program című pályázatával a „Társadalmi-, állami- és gazdálkodó szervezetek” kategóriában a második helyet érte el.

2017
nov
20

Vizeletcsepegés: ki tud segíteni? - Hazipatika.com

Az inkontinencia a férfiakat is sújtja, nemcsak a nőket: elsősorban a középkorú és az idős emberek gyakori panasza. Mindenképpen orvoshoz kell fordulni vele, és kideríteni az okokat!

2017
okt
19

A vizelet inkontinencia típusai - WEBBeteg.hu

Szerző: WEBBeteg - Dr. Zsuga Judit, neurológus, klinikai farmakológus A vizeletvisszatartási nehézségeket a tünetek alapján öt csoportba sorolhatjuk, így beszélhetünk stressz-, késztetéses, túlfolyásos, funkcionális vagy kevert inkontinenciáról.

2017
szept
02

Inkontinencia: A férfiak és a nők is csöpögnek - hazipatika.com

Egyetlen csepp vizelet a fehérneműbe már inkontinencia? Mi romlik el, amikor inkontinenciára leszünk figyelmesek?

2017
aug
01

Kontinence+: regionális együttműködés az inkontinens betegekért - IME

Kontinencia Világhetet minden év júniusának harmadik hetében tartják. Az inkontinencia megfelelő kezelés nélkül általában tartós és folyamatosan romló - akaratlan vizelet és/vagy székletürítéssel járó - állapot. Az érintetek többsége, nagyjából 80%-ban, a hölgyek közül kerül ki, részben a várandóssághoz, szüléshez köthető okok miatt. Jellegzetes, hogy erről - hibás egészség kulturális beidegződések miatt – is alig esik szó, noha nagyjából minden harmadik kismama hosszabb-rövidebb ideig, biztosan találkozik ezzel a problémával.

2017
jun
03

Kontinence+: regionális együttműködés az inkontinens betegekért - Medicalonline.hu

A Kontinencia Világhetet minden év júniusának harmadik hetében tartják. Régiós szintű eszmecserére ezen a területen idáig nem volt példa. Komoly előrelépést hozott a 2017. június 20-án Ljubljanában megtartott első Kontinence+ regionális konferencia. Három ország három szakértőjének véleményét ismerhetjük meg Szlovénia, Horvátország és Magyarország képviseletében.

2017
máj
10

Egyszerű megoldás egy összetett kihívásra – Euroastra.hu

2017. május 4 és 6-a között, a budapesti Margitszigeten zajlott „A vizelettartási zavarok kivizsgálása és ellátása interdiszciplináris kongresszus és továbbképző tanfolyam". A rendezvényen került sor „Prevenció és hatékonyság az inkontinencia ellátásban" című kerekasztal megbeszélésre is, ahol a különféle orvos szakmák ezúttal teljes egyetértésben tárgyaltak EMMI Egészségügyért Felelős Államtitkárság képviselőivel.  

2017
máj
10

Tarthatatlan vizelet - tartható új irányelv – Weborvos.hu

A szakemberek szerint fontos lenne, hogy ne csak szakorvos, hanem háziorvos is felírhasson felnőtt pelenkát.  

2017
máj
10

A háziorvos is rendelhessen! – Medicalonline.hu

A megfelelő betegutak kialakítása és a progresszivitás szerint egymásra épülő kontinencia-ellátás még várat magára.  

2017
máj
09

Konferencia a vizelettartási zavarokkal küzdő betegek kezeléséről – Orientpress.hu

Az átmeneti vagy tartós vizeletinkontinencia népbetegség mértékű probléma. Az inkontinens állapottal együtt járó tünetekkel („gyanús” foltok az öltözéken, vizeletszag stb.) szemben a beteg társas környezete teljes mértékben elutasító - erről is szó volt a „A vizelettartási zavarok kivizsgálása és ellátása interdiszciplináris kongresszus és továbbképző tanfolyam” rendezvényén, mely május 4 és 6-a között, a budapesti Margitszigeten zajlott  

2017
máj
06

Egyszerű megoldás egy összetett kihívásra – IME

2017. május 4-e és 6-a között, a budapesti Margit szigeten zajlott „A vizelettartási zavarok kivizsgálása és ellátása interdiszciplináris kongresszus és továbbképző tanfolyam”. A rendezvényen került sor a „Prevenció és hatékonyság az inkontinencia ellátásban” című kerek - asztal megbeszélésre is, ahol a különféle orvos szakmák ezúttal teljes egyetértésben tárgyaltak az EMMI Egész - ségügyért Felelős Államtitkársága képviselőivel.  

2017
ápr
05

A férfi stressz vizeletinkontinencia kezelése – IME

A férfi stressz vizeletinkontinencia elsődleges oka a radicalis prostatectomia (iatrogen eredet). A konzervatív kezelésre nem javuló esetekben ma már lehetőségünk van korszerű műtéti megoldásokkal javítani a betegek panaszain. Enyhe esetekben a szalagműtétek, míg súlyos esetekben a művi záróizom beültetés jelenti a legjobb megoldást. Középsúlyos panaszok esetén a szalagok a sphincter implantáció alternatíváját jelenthetik. 

2017
már
29

Nem a pár csepp a probléma - Medicalonline.hu

Világszínvonalú, betegprofil alapú inkontinencia irányelv lépett életbe tavaly, ám ahhoz, hogy az ajánlás a gyakorlatban is megfelelően működhessen, a szakma jogszabály módosítást vár a szakpolitikától.

2017
már
29

A méltóság és az önállóság megőrzése a cél - Weborvos.hu

Új inkontinencia protokoll, szakmai együttműködés már van, a gyakorlati megvalósítást segítő jogszabály még nincs.

2017
már
28

Nemzetközi tapasztalatcsere az időskori inkontinenciáról - Orientpress.hu

Első alkalommal került megrendezésre szlovén és magyar szociális szakemberek részvételével megtartott helyszíni tudáscsere találkozó március 28-án szerdán a Biatorbágyi Boldog Gizella szociális otthonban. Ez alkalommal a költséghatékony és személyre szabott időskori inkontinencia ellátás volt a fókuszban.

2017
már
09

A szakdolgozók szerepe - Patika Magazin

Dr. Balogh Zoltánnal, a Magyar Egészségügyi Szakdolgozói Kamara elnökével beszélgettünk a feladatokról, eredményekről, célkitűzésekről.

2017
feb
27

A vizeletinkontinencia kivizsgálása és kezelése - Medical Tribune

A vizeletinkontinencia népbetegség mértékű probléma. A betegek panaszai az enyhétől a súlyos stádiumig változnak, sokszor tartósak, de a tünetek átmeneti jellegűek is lehetnek. Megfelelő kivizsgálással és kezeléssel az érintettek döntő hányada gyógyítható. A kezelésre nem alkalmas betegeknél vagy a végleges terápiás ellátásig minőségi segédeszközök biztosításával lehet jobb életminőséget biztosítani.

2017
feb
22

Szakmaközi stratégiai megállapodás az inkontinenciáról - Medicalonline.hu

Az esetek nagy részében már a háziorvos gyorsan és szakszerűen meg tudja ítélni és érdemben el tudja látni az inkontinens betegeket.

2017
feb
22

Az inkontinencia kezelése: Elmélet a gyakorlatban - Webbeteg.hu

Aláírtak azt az inkontinenciáról szóló szakmaközi stratégiai megállapodást, aminek fő célja a korábban az EMMI által már kihirdetett szakmai irányelvben foglaltak napi ellátásban történő maradéktalan megvalósítása.

2016
ápr
19

Ne szégyenkezzen az inkontinencia miatt! – Hajdú-Bihari Napló

A vizelettartási zavarok a lakosság mintegy 6,5 százalékát érintik.

2016
ápr
19

A vizelettartási zavar több embert érint, mint gondolná – Haon.hu

Debrecen – A vizelettartási zavarok a lakosság mintegy 6,5 százalékát érintik.

2016
ápr
15

Cseppnyi Önbizalom – Szabad Föld

Olyan intim témáról, mint a vizelettartási zavar (inkontinencia), nem szívesen beszélünk, holott legalább annyian szenvednek tőle, mint a szénanáthától vagy a diabétesztől.

2016
ápr
08

Tabudöntögető program a háziorvosi rendelőben – Weborvos.hu

Tavasszal rekordszámú, összesen további 1200 háziorvosi praxis csatlakozik a programhoz.

2016
ápr
08

MIRE KÉPES EGY CSEPPNYI (ÖN)BIZALOM? – Euroastra.hu

Az elmúlt évek alatt a magyarországi háziorvosi praxisok ötöde már résztvevője volt a 2012-ben útjára indult Cseppnyi Önbizalom - Kontinencia Betegedukációs Programnak. A kezdeményezők megkérdezték azon résztvevő háziorvosok és szakdolgozók véleményét a programról, akik tevékenyen részt vállaltak abban, hogy megszólítsák, tájékoztassák, és megfelelő kezelésben részesítsék a vizelettartási zavarral küzdő érintetteket.

2016
ápr
08

Mire képes egy cseppnyi (ön)bizalom? – Várószoba.hu

Az elmúlt évek alatt a magyarországi háziorvosi praxisok ötöde már résztvevője volt a 2012-ben útjára indult Cseppnyi Önbizalom – Kontinencia Betegedukációs Programnak. A kezdeményezők megkérdezték azon résztvevő háziorvosok és szakdolgozók véleményét a programról, akik tevékenyen részt vállaltak abban, hogy megszólítsák, tájékoztassák, és megfelelő kezelésben részesítsék a vizelettartási zavarral küzdő érintetteket.

2016
ápr
07

Tabudöntés videóval – Zetapress.hu

Mire képes egy cseppnyi (ön)bizalom? Videó készült a tabudöntögető programról. Az elmúlt évek alatt a magyarországi háziorvosi praxisok ötöde már résztvevője volt a 2012-ben útjára indult Cseppnyi Önbizalom – Kontinencia Betegedukációs Programnak.

2016
ápr
07

MIRE KÉPES EGY CSEPPNYI (ÖN)BIZALOM? VIDEO a tabudöntögető programról - Egészségügyelet.hu

Az elmúlt évek alatt a magyarországi háziorvosi praxisok ötöde már résztvevője volt a 2012-benútjára indult Cseppnyi Önbizalom – Kontinencia Betegedukációs Programnak. A kezdeményezők megkérdezték azon résztvevő háziorvosok és szakdolgozók véleményét a programról, akik tevékenyen részt vállaltak abban, hogy megszólítsák, tájékoztassák, és megfelelő kezelésben részesítsék a vizelettartási zavarral küzdő érintetteket.

2015
ápr
14

Segítség létezik, de kérni sem mindig olyan könnyű - Tolnai Népújság

A program fontos célkitűzése, hogy az érintettek megnyíljanak háziorvosuknak, körzeti ápolójuknak

2015
már
26

Hagyomány lett már a Cseppnyi Önbizalomból - Békés Megyei Hírlap

Idén immáron negyedszer indul útjára a Cseppnyi Önbizalom – Kontinencia BetegedukációsProgram, mely arra hivatott, hogy megszólítsa és feltárja a nem ellátott vizelettartási zavarban érintetteket.

2015
már
25

Immár hagyománnyá vált a Cseppnyi Önbizalom program - www.beol.hu

Idén negyedszer indul útjára a Cseppnyi Önbizalom elnevezésű program, a megyében 17 praxisban van lehetőség kontinencia tanácsadáson való részvételre.

2015
már
06

Ismét Cseppnyi Önbizalomra bíztatnak - www.weborvos.hu

Idén tavasszal újabb 329 praxis csatlakozik a Kontinencia Betegedukációs Programhoz.

2015
már
06

Hagyomány lett a Cseppnyi Önbizalom - www.euroastra.info

2015-ben immáron negyedszer indul útjára a Cseppnyi Önbizalom - Kontinencia Betegedukációs Program, mely arra hivatott, hogy megszólítsa és feltárja a nem ellátott vizelettartási zavarban érintetteket. Az országos kezdeményezés lassan hagyománnyá válik, az eddigi már több mint 750 háziorvosi praxishoz idén tavasszal újabb 329 csatlakozik.

2014
okt
14

Dr. Balogh Sándorral készített interjú - Fortuna Rádió

Az interjú felvezetőjéből: Cseppnyi önbizalom Tolnában isOktóberben negyedszer rendezi meg az Országos Alapellátási Intézet és a Magyar Egészségügyi Szakdolgozói Kamara a Cseppnyi Önbizalom Betegedukációs programot, melynek célja, hogy az akaratlan vizeletvesztéssel kapcsolatos tabukat megszüntesse. A problémával százezrek küzdenek nap mint nap, mégis kevesen kérnek segítséget és nem mernek beszélni róla.

2014
okt
08

Nincs megoldás, ha nem beszélünk róla! - www.baja.hu

Az akaratlan vizeletvesztéssel százezrek küzdenek nap, mint nap, mégis kevesen kérnek segítséget. Hogy ennek mi az oka? Főként az, hogy az inkontinencia még a 21. században is tabunak számít, nem merünk beszélni róla.

2014
okt
08

Nincs megoldás, ha nem beszélünk - www.indexkelet.hu

Az akaratlan vizeletvesztéssel százezrek küzdenek nap mint nap, mégis kevesen kérnek segítséget. Hogy ennek mi az oka? Főként az, hogy az inkontinencia még a 21. században is tabunak számít, nem merünk beszélni róla.

2014
okt
07

NINCS MEGOLDÁS, HA NEM BESZÉLÜNK RÓLA - www.kanizsaujsag.hu

Az akaratlan vizeletvesztéssel százezrek küzdenek nap mint nap, mégis kevesen kérnek segítséget. Hogy ennek mi az oka? Főként az, hogy az inkontinencia még a 21. században is tabunak számít, nem merünk beszélni róla.

2014
okt
01

A háziorvosi praxisok kezében a megoldás! - IME XIII. évfolyamképalkotó diagnosztikai különszám

Az olyan sokakat erintő probléma, mint a cukorbetegség vagy a szénanátha, kellően fókuszban van hazánkban az inkontinens betegek feltérképezeséhez képest.

2014
szept
30

Segítség a tabuként kezelt problémához - www.otvenentul.hu

Az inkontinencia még a 21. században is tabunak számít. Nem merünk beszélni róla. Pedig nem kell más, mint egy cseppnyi önbizalom!

2014
szept
25

Nem kell szégyellni a vizeletcsepegést! - www.hazipatika.com

Az akaratlan vizeletvesztéssel százezrek küzdenek nap mint nap, mégis kevesen kérnek segítséget, legtöbben szégyellik problémájukat.

2014
szept
24

Inkontinencia. Tovább folytatódik a betegek edukációs programja - Metropol

Az akaratlan vizeletvesztéssel százezrek küzdenek nap mint nap, mégis kevesen kérnek segítséget. Az inkontinencia még a 21. században is tabunak számít, nem merünk, nem szeretnénk beszélni róla.

2014
szept
18

NINCS MEGOLDÁS, HA NEM BESZÉLÜNK - www.euroastra.info

Az akaratlan vizeletvesztéssel százezrek küzdenek nap mint nap, mégis kevesen kérnek segítséget. Hogy ennek mi az oka? Főként az, hogy az inkontinencia még a 21. században is tabunak számít. Nem merünk beszélni róla.

2014
szept
18

Nincs megoldás, ha nem beszélünk róla! - www.webbeteg.hu

Az akaratlan vizeletvesztéssel százezrek küzdenek nap mint nap, mégis kevesen kérnek segítséget. Hogy ennek mi az oka? Főként az, hogy az inkontinencia még a 21. században is tabunak számít. Nem merünk beszélni róla. Pedig nem kell más, mint egy cseppnyi önbizalom!

2014
szept
17

NINCS MEGOLDÁS, HA NEM BESZÉLÜNK RÓLA! - www.gyogyhir.hu

Az akaratlan vizeletvesztéssel százezrek küzdenek nap mint nap, mégis kevesen kérnek segítséget. Hogy ennek mi az oka? Főként az, hogy az inkontinencia még a 21. században is tabunak számít. Nem merünk beszélni róla.

2014
szept
17

Nincs megoldás, ha nem beszélünk róla! - www.euuzlet.hu

Az akaratlan vizeletvesztéssel százezrek küzdenek nap mint nap, mégis kevesen kérnek segítséget. Hogy ennek mi az oka? Főként az, hogy az inkontinencia még a 21. században is tabunak számít. Nem merünk beszélni róla.

2014
szept
17

Beszéljünk róla! - www.zetapress.hu

Nincs megoldás, ha nem beszélünk róla! Az akaratlan vizeletvesztéssel százezrek küzdenek nap mint nap, mégis kevesen kérnek segítséget. Hogy ennek mi az oka? Főként az, hogy az inkontinencia még a XXI. században is tabunak számít. Nem merünk beszélni róla. Pedig nem kell más, mint egy cseppnyi önbizalom!! – tudtuk meg Nagy Ákostól.

2014
szept
17

Októberben ismét Cseppnyi Önbizalomhoz juthatunk - www.weborvos.hu

Ingyenes tájékoztatással és állapotfelméréssel várják pácienseiket a csatlakozó háziorvosok.Az olyan sokakat érintő probléma, mint a cukorbetegség vagy a szénanátha, kellően fókuszban van hazánkban az inkontinens betegek feltérképezéséhez képest.

2013
aug
25

Cseppnyi Önbizalom program: 20.000 érdeklődő - www.hazipatika.com

Együtt az inkontinencia ellen Az országos betegedukációs program fogadóóráin több mint 20 000 érdeklődő vett részt. A magas részvételi arány főként a háziorvosoktól érkező meghívásnak volt köszönhető.

2013
már
08

2013-ban is folytatódik a Cseppnyi önbizalom program - www.indexkelet.hu

Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében az idei évben 10 helyszínen vehetnek részt az érdeklődők kontinencia tanácsadási fogadóórákon.

2012
jun
25

Csaknem 600-an egy cseppnyi önbizalomért - www.kapos.hu

Az idei évben június 18. és 24. között rendezték meg a Kontinencia Nemzetközi Hete rendezvényt. A 2009 óta minden évben megtartott kontinencia hét célja – a programhoz hasonlóan – felhívni a figyelmet a vizelettartási zavar problémájára és megismertetni az érintettekkel a megfelelő kezelési lehetőségeket.

2012
már
16

Cseppnyi önbizalom az élhetőbb életért - Váci Napló

Becslések szerint hazákban a vizelettartási problémák a lakosság 6,5 százalékát érintik. Ennek ellenére ezt a témát társadalom még mindig tabuként kezeli, ennek "köszönhetõen" a betegek többsége egyedül próbál megküzdeni a problémával. A most induló "Cseppnyi Önbizalom" program éppen ezért a jelenlegi helyzet felmérését és javítását tûzte zászlajára, mivel megfelelõ tájékoztatással, a betegség felismerésével és ellátásával az érintettek mindenapjai is sokkal élhetõbbé válhatnak. A program Vácra is ellátogat.

2012
feb
29

Inkontinencia - ingyenes tanácsadás a vizelettartási zavarokról - patikamagazin.hu

Vizelettartási zavarokkal annyian küzdenek Magyarországon, amennyien szénanáthával, vagy épp a cukorbetegséggel. Míg a cukorbetegek nem félnek segítséget kérni az orvosoktól, addig a vizelettartási zavarokkal élők nehezen veszik rá magukat.